GaragedeurenDiverse mogelijkheden:


Voor de woningbouw zijn er verschillende mogelijkheden. Alle garagedeuren kunnen met de hand en electrisch worden bediend. De Hormann garagedeuren zijn met de grootst mogelijk zorg vervaardigd uit de beste materialen. Dit zorgt er voor dat u kunt genieten van optimaal bedieningscomfort en functionele betrouwbaarheid. Onderaan deze pagina kunt u de folders downloaden van de verschillende deurtypes.


Kanteldeur:

De meest voorkomende garagedeur is de kanteldeur. De kanteldeur opent naar buiten toe en bestaat uit een deurblad van hoog vervaardigd staal. De flexibele beschermkappen over de hefarmen en de kunststoflijsten tussen het deurblad en het kozijn verminderen het gevaar voor knellen of inklemmen. Enkel de kanteldeuren van Hormann hebben een dergelijke hoge veiligheidsnorm.

Het unieke draaigrendelslot van de kanteldeur vergrendeld de deurbladhoeken aan het kozijn en sluit de deur zo veel veiliger dan gewone stangvergrendelingen. In een brede waaier aan motieven vindt u zeker de kanteldeur die perfect bij uw woning past.


Sectionaaldeur:

De sectionaaldeur opent zich naar binnen toe en ligt, plaatsbesparend, loodrecht onder het plafont. Door deze contructie wordt de maximale doorgang en parkeerruimte gecreëerd. Bij oude kanteldeuren is het in- en uitrijden vaak millimeterwerk. Bij de sectionaaldeuren van Hormann kunt u tot wel 14 cm extra inrijruimte creëeren.

Het deurblad bestaat uit een aantal 42 millimeter dikke panelen. Als de deur dicht staat wordt het deurblad door elastische en weersbestendige afdichtingsrubbers aan alle 4 de zijden volledig tochtdicht afgesloten en houd het hierdoor regen, wind en sneeuw buiten. Deze stijlvolle deur ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor uitstekende isolatie.

Ongenode gasten maken met de automatische sectionaaldeuren van Hörmann nauwelijks kans. Als de garagedeur gesloten is, klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de aandrijving-geleidingsrail, waar ze de deur meteen vast vergrendelt en tegen het optillen beveiligt. Deze deurvergrendeling is volledig mechanisch en werkt dus ook zonder elektrische voeding, in tegenstelling tot de aandrijvingen van veel andere fabrikanten.

De sectionaaldeur past altijd. De vorm van de deuropening speelt geen enkele rol. Hierdoor is de deur uitermate geschikt voor renovatieprojecten.


Zijdelingse sectionaaldeur:

Nieuw op de markt zijn de zijdelingse sectionaaldeuren. Deze deur heeft een hoop overeenkomsten met de normale garagesectionaaldeur van Hormann, alleen loopt het deurblad niet naar het plafont weg, maar naar de muur of wand aan de zijkant van de garage. 

Dankzij het zijwaarts openen, blijft het plafond van de garage geheel beschikbaar, en kan hierdoor, eventueel, worden ingezet als extra opbergruimte. Door de speciale constructiewijze kan de zijdelingse garagesectionaaldeur ook bij moeilijke montagesituaties, zoals een schuin dak, worden ingezet.


Roldeur:

De Rollmatic van Hörmann creëert de meeste ruimte in de garage. Het deurblad bestaat uit lamellen, die boven de deuropening opgerold worden. Hierdoor blijft het plafont en de muur helemaal vrij.

Het RollMatic-deurprofiel is uit hoogwaardig, corrosiebestendig aluminium vervaardigd en standaard met moderne Hörmann-aandrijvingstechniek uitgerust. Voor een gemakkelijk onderhoud wordt de aandrijving buiten de console aangebracht. Het starten en stoppen van de Rollmatic garageroldeur verloopt erg zacht en stil waardoor de deur wordt ontzien. Een binnendrukknopschakelaar en garageverlichting zijn in de besturingskast geïntegreerd.


Openslaande garagedeur:

Met een openslaande garagedeur kunt u fietsen of tuinapparaten gemakkelijk uit de garage halen. De tweevleugelige, geïsoleerde garagedeuren zijn ook geschikt ter vervanging van kanteldeuren. Zo blijft het klassieke uiterlijk behouden zonder afstand te doen van de voordelen van de huidige functionaliteit en veiligheid.

De dikke, stalen panelen gevuld met polyurethaanschuim, zorgen voor de nodige stevigheid van de garagedeuren. Ze garanderen een lange levensduur. Bovendien isoleert het materiaal zeer goed en voorkomt u zo onnodig warmteverlies. Dat bespaart energie wanneer de garage bijvoorbeeld als hobbyruimte wordt gebruikt.


> Download folder Smartphone App

> Download folder Kanteldeuren

> Download folder Garagesectionaaldeuren

> Download folder Roldeuren

> Download folder Openslaande deuren

>
Download folder Zijdelingse sectionaaldeuren